ALUEKEHITYS

Uusi vetovoimainen
asuinympäristö

Pyynikin Trikoon asuinympäristöä kehitetään vetovoimaisempaan suuntaan alueen historiallisia, paikallisia ja ympäristöllisiä arvoja kunnioittaen.

Tulevaisuus

Pyynikin Trikoon aluekehitys

Pyynikin Trikoon uuden aikakauden voidaan todeta alkaneen: vanhan tehdasompelimon tiloihin valmistuneet Pyynikin Patruunan asunnot ovat jo asuinkäytössä, ja ensimmäiset asukkaat ovat päässeet asettumaan taloksi tehdasrakennuksen tiiliseinien suojiin. Patruunan naapuriin, vanhoihin leikkaamo- ja konttoritiloihin valmistuvan Pyynikin Mestarin asuntojen myynti on käynnissä ja sen saneeraus alkoi keväällä 2021.

Asuntojen valmistumisen myötä asuinalue alkaa saada raaminsa ja luonteensa. Pyynikin Patruuna ja sen vastikään valmistuneet piha-alueet antavat jo vihjeitä siitä, millaisiksi ulkotiloiksi Trikoon alueen tunnelmalliset pihat ja kujat lopulta valmistuvat. Paljon on ehtinyt tapahtua myös katseilta suojassa: Trikoon rakennuskannan alapuolella sijaitseva parkkihalli on kokenut täysremontin, ja sen uudistus helpottaa huomattavasti alueen pysäköintihaasteita.

Aluekehityksen yhteydessä toteutetaan myös Yläpihaa ympäröivien, Pyynikintien ja Trikookujan varteen sijoittuvien rakennusten korjaus. Rakennustyöt valmistuvat vaiheittain kevään ja kesän 2022 mittaan ja samalla avautuvat studiohotelli, alueelle pitkään toivottu ruokakauppa sekä muut palvelut. Myös täysin uusittu Yläpiha saadaan oleskelukäyttöön kesän 2022 aikana ja asukkaat pääsevät testaamaan uusia terasseja.

Alueen viimeiset rakennustyöt kohdistuvat Patruunan kanssa sisäpihan jakavaan, Pyynikintien varteen sijoittuvaan rakennukseen, Pyynikin Kamreeriin sekä Trikoon alueen eteläisimpään, 60-luvulla rakennettuun varastorakennukseen, Pyynikin Kisälliin. Kamreeriin on tarkoitus saneerata loft-asuntoja. Kisälli on tarkoitus purkaa ja korvata uudella asuinrakennuksella. Tämä vaatii kaavamuutoksen, jonka on arvioitu vahvistuvan vuoden 2021 aikana. Tällöin loput rakennustyöt ajoittuisivat vuosille 2022-24.

Pihasuunnitelma

Asuntomyynti

Huoneistokeskus Oy Tampere

Hallituskatu 7, 33200 Tampere

p. 020 780 2300 | 020 780 2340 | 020 780 2355

tampereta@huoneistokeskus.fi

Sammonkatu 66, 33540 Tampere

p. 020 780 2350

tamperetm@huoneistokeskus.fi

Aluekehitys

Kiinteistökehitysjohtaja

Johanna Saarivuo

Aberdeen Standard Investments

c/o Deas Asset Management Finland Oy

p. 050 366 9152

JOSA@deas-asset.com

Liiketilavuokraus

Kiinteistöpäällikkö /

Rakennuttajakonsultti

Erkko Mäenpää

Sitowise Oy

p. 044 713 3172

erkko.maenpaa@sitowise.com

Kaikki sivujen visuaaliset havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä. Myyjä pidättää oikeuden mahdollisiin muutoksiin

Kiinnostuitko? Tilaa esite

Aberdeen Standard Investments on maailman johtavia varainhoitajia, joka toimii osana Standard Life Aberdeen -sijoitusyhtiöryhmää. Yli tuhat sijoitusammattilaista hallinnoi lähes 650 miljardin euron varallisuutta 80 maassa. Suomessa yhtiö vastaa noin miljardin euron kiinteistövarallisuudesta.

Yhteistyössä: