HINNASTO | PYYNIKIN PATRUUNA

Asunto Oy Tampereen Pyynikin Patruunan asuntomyynnistä vastaa Huoneistokeskus.

PYYNIKIN PATRUUNA – ARVOASUNTOJA ARVOSTETULLA ALUEELLA

Asunto Oy Pyynikin Patruunan uudet asunnot valmistuvat Pyhäjärven rantamaisemiin Pyynikin Trikoon kehittyvälle alueelle. Korkealaatuisten asuntojen arvoa nostavat useat tekijät:

Asunto Oy Pyynikin Patruuna rakennetaan omalle tontille. Noin 1000 €/ m2 asunnon hinnasta on sijoitus tonttiin. Vuokratontilla sijaitseva asunto on mahdollista ostaa pienemmällä kauppahinnalla, mutta kuukausittaiset asumiskustannukset nousevat huomattavasti.

Esimerkki: Jos asunnon pinta-ala on 75 m2 ja täysin velaton hinta 500 000 €, on tontin osuus Patruunan tyyppisellä sijainnilla noin 75 000 €, eli asunnon hinnaksi jää tällöin 425 000 €.

Kun ostat asunnon valinnaisella vuokratontilla, maksat vain asunnon hinnan 425 000 €, mutta tontista maksat vuokraa noin 300 €/kk eli 3600 € vuodessa.

Valinnaisella vuokratontilla osakkailla on tonttiosuuden lunastusmahdollisuus. Lunastetun tontin ja asunnon kokonaishinta vastaa omalla tontilla sijaitsevien asuntojen hintaa. Lunastuksen voi yleensä tehdä joko asunnon valmistumisen yhteydessä tai myös myöhemmin, mutta usein hinta nousee vuosittain.

Oma tontti on sijoitus. Vaikka ostaisit sen lainalla, jota maksat pikkuhiljaa, se kasvattaa omaisuuttasi. Vuokratontti puolestaan on kuukausittainen kustannus, joka tyypillisesti nousee vuosittain kasvattaen asumiskustannuksia tulevaisuudessa.

Patruuna on rakennettu 1900-luvun alkupuolella. Sen tiiliseinät ovat lähes puoli metriä paksut ja huonekorkeus lähentelee 4 metriä. Pyynikin Trikoon rakennusten kaltaisia tiloja ei ole enää paljoa tyhjillään, eikä uusia vastaavan kaltaisia enää rakenneta.

Pyynikin Trikoon suojeltu teollisuusmiljöö onkin ainutlaatuinen asuinpaikka. Alueen valmistuttua näkymä tunnelmalliselle kivetylle sisäpihalle kilpailee ansiokkaasti järvi- ja harjumaisemien kanssa.

Patruunassa on keskitason uudisrakentamista korkeampi laatutaso, mm. lattialämmitys ja tarpeenmukainen jäähdytys tuloilman viilennyksellä tai jäähdytyskonvektoreilla. Korkeatasoiset materiaalit, kuten yksisauvainen parketti ja kivikomposiittitasot sisältyvät asunnon hintaan.

Vanhojen rakenteiden säilyttämiseen on erityisesti panostettu ja Patruunasta löytyy kolme tyylikästä, alkuperäisiä ratkaisuja täydentävää sisustuskonseptia.

Patruunan naapuritaloon Asunto Oy Pyynikin Mestariin on tulossa sauna- ja kuntosaliosasto, joka on myös Patruunan asukkaiden käytössä. Auton voi pysäköidä yli 250-paikkaiseen pysäköintihalliin.

Sähköautojen latauspisteitä ja yhteiskäyttöautojen tarjontaa lisätään tarpeen mukaan. Pysäköintihallin omistaa erillinen pysäköintiyhtiö, joka vastaa hallin toiminnasta ja kaikista kustannuksista. Kehityshankkeen edetessä myös alueen palvelut lisääntyvät.

Pyynikin Trikoon alueen kaikki rakennukset sekä pysäköintihalli peruskorjataan lähivuosien aikana. Myös pihat valaistuksineen uusitaan laadukkaasti. Alue pyritään pitämään viihtyisänä myös rakentamisen aikana panostamalla pihoihin ja työmaiden suojaukseen.

Yleisesti ottaen asuntojen hinnat ovat eriytyneet. Heikoilla alueilla hinnat laskevat, mutta parhailla nousevat edelleen nopeasti. Vain 1,5 km Tampereen keskustasta, järven rannalla, suojellun harjualueen kupeessa sijaitseva Pyynikin Trikoon alue kuulunee jälkimmäisiin ottaen huomioon kohteen ainutkertaisuuden ja yli 100 miljoonan euron investoinnit alueeseen.

Asuntomyynti

Huoneistokeskus Oy Tampere
Hallituskatu 7, 33200 Tampere
p. 020 780 2300
p. 020 780 2340
tampereta@huoneistokeskus.fi

Aluekehitys

Kiinteistökehitysjohtaja
Johanna Saarivuo
Deas Asset Management Finland Oy
p. 050 366 9152
JOSA@deas-asset.com

Liiketilavuokraus

Kiinteistöpäällikkö
Ville Salminen
Deas Asset Management Finland Oy
p. 041 547 7883
VSAL@deas-asset.com

Yhteistyössä: