Alkuvuodesta niin Pyynikin Trikoon alueen tulevat asukkaat ja asiakkaat kuin muukin Pyynikin porukka sai ilouutisia, kun varmistui, että alueelle tulee uusi ruokakauppa. Alueen uniikkiin henkeen sopivasti uusi kauppa ei kuulu mihinkään ketjuun.

Suomessa se on harvinaisuus, sillä ala on jakautunut muutamalle toimijalle niin vahvasti, että kaupat näyttävät pitkälti toistensa kopioilta. Tämä on saanut monet ikävöimään vanhan ajan kyläkauppoja – mutta kuitenkin modernilla tarjonnalla ja kilpailukykyisillä hinnoilla. Ja mikä olisi sellaiselle sopivampi paikka kuin Pyynikin Trikoon idylli!

Itsenäinen tamperelaisputiikki

Kuten kunnon kyläkaupassa kuuluukin, tullaan Market Trikoossa panostamaan tuoreen maaliskuun alussa aloittaneen myymäläpäällikön Lari Timosen johdolla palveluun ja tarjontaan. Perusvalikoimaa täydentävät paikallisten tuottajien tuotteet.

Luonnollisesti Market Trikoo on saanut hurjan iloisia reaktioita myös muilta pyynikkiläisiltä, ja Pyynikin Trikoon alue lisää kysyntää entisestään. Campusravitan toimitusjohtaja Saija Leponiemi kertoo, että alueen asukkaista on koostettu asiakasraati jo vuosi sitten. Heiltä saadaan paljon näkemystä muun muassa tuotevalikoimaan.

Näkemystä myös opiskelijoilta

Mikä taho sitten kaupan takana on, jos sen nimessä ei ole muista marketeista väsyttävän tutuksi tulleita kirjaimia?

Market Trikoolla on yllättävätkin taustavoimat. TCR-palvelut Oy syntyi, kun Campusravitan ja Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta löivät hynttyyt yhteen. Campusravita tuottaa ateriapalveluita Tampereen ammattikorkeakoulu TAMKin tiloissa, kun taas Tamko on tehnyt opiskelijoiden edunvalvontaa jo yli sata vuotta.

Kaupasta tulee epäilemättä tärkeää liiketoimintaa opiskelijakunnan talouden kannalta, mutta opiskelijoista saadaan myös mielenkiintoinen voimavara kaupan raikasta imagoa luodessa. Market Trikoo tulee tavallisesta poikkeavalla kokoonpanollaan varmasti elävöittämään lähikauppojen tähänastista tarjontaa. Siksi tulevien kaupantekijöiden lisäksi koko Pyynikin ja Tampereen asiakaskunta odottaa innolla, mitä tuleman pitää.

Kiinteäksi osaksi Pyynikin Trikoon palettia

Oikeastaan kaikkien alueen yritysten tapaan myöskään Market Trikoo ei tule olemaan muista irrallinen osa harjumaisemaa. Se tulee paitsi olemaan kohtaamispaikka alueen asukkaille ja muille asiakkaille, myös yrityksille tapa tehdä yhteistyötä.

Esimerkiksi Unity-majoituskonseptin asiakkaille kaupasta tullee tärkeä osa arkea. Itse ostettujen eväiden lisäksi Unity hieroo kaupan kanssa paraikaa yhteistyökuviota, jossa asukkaat voivat tilata kaupasta valmiit ostokset. Myös tapahtumia on suunnitteilla.