Uusi arki Pyynikin Trikoolla
Tapaamme Pyynikin näkötornin munkkikahvilan luona Pyynikin Trikoolle hiljattain Helsingistä muuttaneet Marikan ja hänen puolisonsa Arin. Pariskunta kipuaa näkötornille Pyynikinrannasta harjun lumista solaa pitkin – matkaa Trikoolta näkötornille kertyy vajaan puolen kilometrin verran, ja tänään etätyöpäivä mahdollisti pienen happihyppelyn työnteon lomassa.
Näkötornille saavuttaessa kirpsakkaan pakkasilmaan sekoittuva huumaava munkintuoksu houkutteli myös meidät, kuten useat muutkin alueella vierailevat ja ulkoilevat, munkkimaistiaisille ja kahvittelemaan. Nyt jo noin kuukauden päivät Pyynikin Trikoolla asuneet Marika ja Ari ovat ehtineet asettua jo mukavasti uuteen kotiin ja ympäristöön.
Olemme viihtyneet todella hyvin ja ehtineet vierailla jo täällä näkötornillakin. Järvi- ja harjumiljöö on meille todellista sielunmaisemaa.
Uuteen kotiin Pyynikille muuttivat Marikan ja Arin lisäksi teini-ikäinen tytär ja perheen yorkshirenterrieri Sulo. Muutto ehdittiin tehdä viime joulukuussa niin, että joulua päästiin viettämään uudessa kodissa. Mutta miten he päätyivät Helsingistä Tampereen Pyynikille?
– Kuulimme Pyynikin Trikoosta ensimmäisen kerran noin vuosi sitten, kun ystävämme ostivat talosta sijoitusasunnon ja hehkuttivat paikkaa todella paljon. Itse olimme etsimässä asuntoa silloiselta asuinpaikkakunnalta Helsingistä, mutta Pyynikin Trikoo jäi “kummittelemaan” takaraivoon.
– Vietimme syyslomaa Tampereella ja kävimme sitten koko perheen voimin katsomassa Trikoon asuntoja. Ihastuimme välittömästi – etenkin 14-vuotias tyttäremme oli aivan myyty, kuvailee Marika.
Pyynikin Trikoo onkin houkutellut useita asukkaita myös Tampereen ulkopuolelta – aina pohjoisempaa Suomea, pääkaupunkiseutua ja Eurooppaa myöden. Marikalle ja Arille Tampere oli asuinkaupunkina jo entuudestaan tuttu.
Asuimme Helsingissä reilut seitsemän vuotta. Muutimme sinne Tampereelta, jossa olimme asuneet kymmenisen vuotta. Aiempina Tampere-vuosina asuimme Koivistonkylässä, ja silloin erityisesti tuo puoli kaupungista tuli tutuksi, kertoo Ari.
Työt hoituvat etänä Tampereelta
Asuinpaikkakunnan vaihdoksessa oma roolinsa oli sillä, että kuluneen vuoden mittaan etätyönteosta on ehtinyt tulla uusi normaali. Molempien työnkuvan mahdollistaessa etätyön tekemisen useampana päivänä viikosta, alkoi Tampere kotikaupunkina vaikuttaa houkuttelevalta ratkaisulta.
Tähän mennessä työskentely on sujunut kokonaan Tampereelta käsin, ja jatkossa nopea junayhteys kuljettaa tarvittaessa muutamana päivänä viikossa myös Helsinkiin.
Etätyö oli juurikin se asia, jonka ansioista ryhdyimme pohtimaan Tampereelle paluuta. Odotamme innolla myös coworking-tilan valmistumista, sillä toisinaan kahden ihmisen etätyön sovittaminen samaan asuntoon on haasteellista, naurahtaa Marika.
Coworking-tiloilla tarkoitetaan Pyynikin Trikoolle valmistuvan studiohotellin yhteyteen suunniteltuja vuokrattavia neuvottelu- ja työtiloja. Joustavasti käytössä olevat tilat ovat kasvattaneet suosiotaan viime aikoina – ja toimivat hyvin apuna kotitoimiston ruuhkautumistilanteissa.
Pyynikillä asumisen myötä Tampere on tullut tutuksi perheelle uudesta näkökulmasta: vaikka keskusta palveluineen on vain kivenheiton päässä, on ympärillä myös luonto ja upeat ulkoilumaastot. Pyynikin Trikoon alueen omat uudet palvelut on suunniteltu asukkaiden toiveiden pohjalta, ja toivelistan kärkeen sijoittuvat palvelut, kuten ruokakauppa ja ravintola avataan kesällä 2022. Asuinympäristö täyttää monenlaiset asumisen ja aktiivisen arjen kriteerit.
Muita uudesta kodista haaveilevia he haluavatkin muistuttaa:
Tässä muuttoasiassa pätee sama kuin elämässä monesti muutenkin: ole varovainen, mitä toivot, sillä se saattaa hyvinkin toteutua!